Vores venskabsklub Saddle Up Western Riders havde arrangeret en udflugt til Danmarks første og største importør af Mustang heste, BestBreed Mustang i Roslev på Fur. Flere af vores medlemmer deltog i turen.

Vi havde en meget spændende dag. Marianne og Henrik, som ejer gården, fortalte i ord og billeder om Mustang hestens historie, og hvordan den er blevet deres helt store passion.

Marianne og Henrik har 15 Mustang heste. De 10 - en hingst og ni hopper - er indfanget og trænet i USA. De fem andre er en hingsteplag fra 2008 og fire føl - en "pige" og tre "drenge" - fra juni-juli i år.

Vi så en spændende film om Mustangens historie og den store indsats, de amerikanske landbrugsmyndigheder yder for at bevare den. I dag lever der fast 40.000 vilde Mustangs i det vestlige USA. 10.000 indfanges årligt til et storstilet adoptionsprogram.

Spændende var også den efterfølgende markvandring, hvor vi hilste på alle hestene. Størst opmærksomhed tiltrak de fire unge føl sig - de var bare "åh så nuttede" og kunne slet ikke få nok af vores nussen og kærtegn.

Også mødet med avlshingsten Stormy og hans etårige søn Hurricane er værd at nævne. Ligesom hopperne var de rolige og omgængelige.

Efter denne dag er vi flere, der ikke blot kan se, hvor vores Quarter og Paint heste har deres former fra, men også deres dejlige, rolige temperament.

På Marianne og Henriks hjemmeside kan du se og læse mere, blandt andet om Mustangens historie og arbejdet med at sikre bestanden. www.us-mustang.com

Hesteklubben Equus, Frudam 4, Gl.Skovbøl, 6200 Aabenraa mail: Hesteklubben.equus@hotmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net